Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Trudnica iz Bijeljine heroj: Bez razmišljanja skočila u vodu i spasila dječaka koji se davio

Bijeljinka Dragana Lalić spasila je od utapanja četvorogodišnjeg mališana iz Srbije samo nekoliko sati prije oluje koja je sinoć pogodila Halkidiki. 

Trudnica Dragana Lalić bila je na bazenu u hotelskom kompleksu kada je četvorogodišnji dječak iz Srbije, sam došao na bazen i ušao da se kupa.

– U jednom trenutku dječak je ušao u veću dubinu i počeo da se davi. Kada je vidjela da spasioci nisu primijetili šta se događa Dragana je bez razmišljanja ušla u vodu i izvukla dječaka – navode čitaoci portala InfoBijeljina koji borave u ovom poznatom ljetovalištu u blizini Soluna.

Ubrzo je stigla majka dječaka koja se u to vrijeme kupala u moru, a samo par sati kasnije sve ih je snašla nova nevolja.

– Oluja je počela oko 21 sat, nosila je sve pred sobom, drveće je padalo na sve strane, popucalo je nekoliko prozora na hotelu, a vode je bilo i u stubištu, jednostavno bilo je strašno, tako nešto nismo vidjeli ni doživjeli – navode čitaoci.

Oni takođe kažu da je jutros sve izgledalo sablasno zbog oborenog drveća i popucalih stabala, te da se mnogi gosti hotela žale  da im je voda ušla i u sobe.

– Cijelo jutro su se čula kola hitne pomoći pa su neki gosti u hotelu gdje smo smješteni dodatno uznemireni – navode Semberci koji neće prekidati godišnji odmor zbog sinoćnje oluje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,