Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Trener iz BiH optužen za obljubu maloljetne djevojčice

Preuzmite sliku

Sudija Okružnog suda u Bijeljini potvrdio je jučer optužnicu protiv Milenka Tomića iz ovog grada, zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Kako se navodi u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina optužnica je potvrđena zbog sumnje da je optuženi počinio obljubom izjednačenu polnu radnu sa djetetom mlađim od 15 godina.  Postoji velika nesrazmjera u zrelosti i uzrastu između učinioca i žrtve, pišu Nezavisne novine.

Milenko Tomić (59), bokserski trener iz Bijeljine u decembru 2021. godine osumnjičen je da je napio pa obljubio četrnaestogodišnjakinju koju je trenirao, da bi nakon toga obećao da će naći posao za njenu majku ukoliko ga roditelji djevojčice ne prijave.

Sud ističe da postoji sumnja da je Tomić od avgusta do septembra 2021., kao trener Bokserskog kluba Radnik Bijeljina, u kojem je djevojčica trenirala boks, više puta nagovarao maloljetnicu da pristane na polne radnje s njim.

“Prema navodima datim u prijedlogu za produženje pritvora, sumnja se da je 20. avgusta, kao trener, poveo tu djevojčicu u Istočno Sarajevo, rekavši joj da iz kasete automobila, kojeg je vozio, a ona bila suvozač, izvadi novac, što je i učinila, te kada je izvadila novac i podigla glavu, poljubio ju je u usta“, ističe Sud.

I to nije sve – terete ga i da je 29. septembra djevojčicu pozvao da dođe kod njega u kancelarije Bokserskog kluba Radnik Bijeljina, a kada je ona došla sa drugaricom i htjela da izađe pomilovao ju je po zadnjici.

Onda je, kako se sumnja, 30. septembra, kao trener, poveo djevojčicu u Sokolac, nagovorivši je da konzumira alkohol, koji je nabavio i donio u hotelsku sobu, što je ona i pila…”, navodi Sud, s tim što detalje ovog uznemirujućeg čina Nezavisne novine nisu objavile.

Roditelji maloljetice su, ističe Sud, detaljno opisali njeno ponašanje nakon spornog događaja te svjedočili o tome šta im je kćerka ispričala.  Ono što je posebno značajno u njegovom svjedočenju je činjenica da je zamoljen da sa državnog prvenstva, održanog u Sokocu, poveze djevojčicu s obzirom na to da je ona imala problema s Tomićem i da se ne osjeća prijatno u društvu s Tomićem.

“O neprimjerenom ponašanju osumnjičenog na državnom prvenstvu u Sokocu je svjedočila još jedna svjedokinja. Navela je da je Tomić na recepciji hotela insistirao da zakupi bazen u kome bi bili sami Tomić, ona i žrtva, da ih je nagovarao da piju alkohol, što su i učinili, da je potom žrtva bila vidno pijana, u polusvjesnom stanju, da je u takvom stanju legla da spava, a da je Tomić legao pored nje i u krevetu s njom proveo noć“, istakao je Sud na prošlom ročištu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,