Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija u Živinicama: Otac se otrovao rakijom, 15-godišnji sin u komi

Preuzmite sliku

Ismet Omerović (57) umro je u petak u tuzlanskoj bolnici od prekomjernog konzumiranja alkohola. Njegov petnaestogodišnji sin Ernad zbog trovanja alkoholom je u komi i smješten je na Klinici za intenzivnu njegu i reanimaciju UKC-a Tuzla, piše Dnevni avaz.

Osjećao tegobe

Porodica Omerović rodom je iz Zvornika, a žive u prognaničkom naselju Karaula u Živinicama. Ekipa ”Avaza” boravila je jučer u ovom naselju, a od Edisa Omerovića, drugog sina rahmetli Ismeta, saznali su da su u srijedu njegov otac i brat s još nekoliko stanara ovog naselja sjedili i konzumirali alkohol.

– Pili su rakiju u srijedu uvečer s društvom. Sutradan je otac osjećao tegobe. Žalio se na bol u grudima, povraćao je, a uvečer su ga odvezli u Hitnu službu. Odmah je prebačen u bolnicu u Tuzli, gdje je ubrzo umro. Brat je u petak osjećao iste tegobe i njega smo odmah odvezli u Hitnu, a potom i u bolnici. On je u komi, nije komunikativan – ispričao je Edis.

Dženaza Ismetu Omeroviću trebala je biti klanjana u nedjelju. Sve je bilo spremno i narod se počeo okupljati, ali je po prijavi iz UKC-a Tuzla, zbog sumnje na trovanje alkoholom, na lice mjesta stigla policija i odvezla tijelo na obdukciju.

Iz Policijske stanice Živinice za ”Avaz” je potvrđeno da ih je dežurni operativni u MUP-u TK, po prijavi dežurnog ljekara Odjeljenja za reanimaciju i anesteziologiju, obavijestio da je na odjeljenje dovezen I. O. u teškom stanju i da je istog dana umro.

Narednog dana dovezen je i njegov sin E. O., također u teškom stanju.

Uzeta boca

Dežurni kantonalni tužilac naredio je da se obavi obdukcija, a nakon toksikološke analize utvrđeno je da je smrt Ismeta Omerovića nastupila zbog trovanja alkoholom. U ovom slučaju vršit će se daljnja istraga, a uzeta je i boca alkohola koji su Omerovići konzumirali.

Dženaza Ismetu Omeroviću klanjana je jučer.

Prinova u porodici

I dok su Omerovići još u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo jučer je na svijet stigao novi član porodice. Ismetova kćerka porodila se u istoj bolnici gdje joj je otac umro, a brat i dalje leži u teškom stanju, piše ”Avaz”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,