Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija koja je pogodila Sapnu: Sin golim rukama udavio majku pa tijelo bacio u bunar

Preuzmite sliku

Tijelo 65-godišnje Hane Jašarević u bunaru su pronašle komšije, noć prije nego što je prijavljen njen nestanak. Sin, koji je psihički bolesnik, često je maltretirao a ona je to prijavljivala, ali…

Hana Jašarević, koja je prošle sedmice pronađena mrtva u bunaru koji se nalazi u dvorištu porodične kuće u naselju Mahala kod Sapne, udavljena je.

Kako je potvrđeno u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, još uvijek se radi na identifikaciji počinitelja, ali i motivima zločina. Oslobođenje nezvanično saznaje da je nesretnu ženu rukama udavio njen sin, koji je nakon ovog događaja smješten na Psihijatrijsku kliniku na liječenje.

Hana Jašarević ubijena noć prije nego je istražnim organima prijavljen njen nestanak, a njeno tijelo, podsjećamo, pronađeno je 2. novembra. Pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su o tome obavijestile komšije nesretne 65-godišnjakinje.

Oni su naveli da je Hana Jašarević bila za primjer svima, te se nikad nikome nije zamjerila. Komšije su kazale i to da 65-godišnjakinja ima sina, koji je psihički bolesnik, i koji ju je često maltretirao. Navodno ga je u nekoliko navrata prijavljivala nadležnim institucijama, ali niko nije reagovao.

Dženaza Hani Jašarević klanjana je jučer ispred Nove džamije u Gornjoj Sapni, a ukopana je na mezarju Gornja Sapna. Na smrtovnici je navedeno da su ožalošćeni kćerka Eisa, te porodice, Jašarević, Noćić, Salihović te ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje