Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija kod Banjaluke: Poginuo planinar nakon pada sa stijene

Preuzmite sliku

Osoba inicijala V. V. poginula je nakon pada sa stijene u mjestu Živinice u opštini Kneževo, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Službenici Policijske uprave Banjaluka postupili su juče po prijavi da se osoba inicijala V. V. prilikom planinarenja, okliznula i pala sa stijene, te preminula od zadobijenih povreda.

O ovom događaju obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Kako navode mediji u RS, radi se o Vladimiru Vujasinoviću koji je jedno vrijeme bio instruktor za obuku specijalnosti u MUP-u RS, spasilac, aktivni pripadnik MUP-a RS, više godina angažovan u Specijalnoj antitetorističkoj jedinici i Jedinici za podršku, koji je spasio mnoge živote. Više puta je odlikovan.

Učestvovao je u brojnim akcijama spasavanja i potragama, te se nesebično žrtvovao kako bio pomogao drugima. O njemu su objavljivani novinarski tekstovi posvećeni njegovim hrabrim djelima.

Vujasinović je bio i osnivač Ronilačkog kluba “Gnjurac”, a oni su na svojoj Facebook stranici danas objavili i posljednji pozdrav.

“Posljednji pozdrav prijatelju, drugu, bratu i osnivaču našeg kluba, Vladimiru Vujasinoviću. Hvala ti za sve što si napravio za nas, ostaćeš u najljepšem sjećanju. Vidimo se na boljem mjestu. Ovaj dan posvećujemo tebi i ronićemo opet, sigurno”, istaknuto je. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,