Nedjelja, 5. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Težak sudar Audija i vozila zaštitarske agencije u naselju Stupine

Pola sata nakon ponoći u naselju Stupine u Tuzli dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo Audi i Ford Fiesta u vlasništvu zaštitarske agencije Securitas i još četiri parkirana vozila.

Nakon nesreće na mjesto događaja stigle su dvije ekipe Hitne medicinske pomoći – Dom zdravlja Tuzla kao i službenici MUP-a TK koji su u potpunosti obustavili saobraćaj kroz naselje Stupine nakon čega su obavljene uviđajne radnje od strane službenika PS Istok.

Jedna osoba je kako saznajemo bila prevezena u UKC Tuzla ali je nakon pregleda otpuštena kući.

“PS Istok je u 00:30 sati dobila dojavu da se u naselju Stupine dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo više vozila. Nakon izlaska na mjestu događaja ustanovljeno je kako vozač Audija A6 prilikom kretanja ostvario kontakt za vozilom Ford Fiesta i nakon toga sa još četiri parkirana vozila” kazali su u MUP-u TK za Tuzlanski.ba.

Inicijale vozača Audija A6 i godinu rođenja nisu nam mogli dati u MUP-u TK.

Kako se može vidjeti na fotografijama na oba vozila pričinjena je velika materijalna šteta. Informacija o broju povrijeđenih osoba za sada nije poznata.

Podsjetimo da na dijelu gdje se dogodila nesreća ograničenje brzine 40 km/h.

Mještani naselja Stupine više puta su žalili se nadlenžnim institucijama zbog neodgovornih vozača koji ne pošutuju ograničenje kroz njihovo naselje i tako direktno ugrožavaju sigurnost i bezbjednost kako pješaka tako i ostalih učesnika u saobraćaju. (Tuzlanski.ba | Foto: Facebook)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje