Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sunita divljala u ćeliji: Razbila staklo i posjekla se po rukama

Preuzmite sliku

Nino Ivanković je ubijen iz vatrenog oružja početkom oktobra prošle godine, a Sunita Hindić nekoliko dana nakon toga s obje slomljene noge predala se policiji u Travniku.

Zbog povrede Pravilnika o kućnom redu Kaznenopopravnog zavoda Mostar, Suniti Hindić (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela “Villa Ivanković” u Buni, Kantonalni sud u Mostaru je izrekao zabranu posjeta na razdoblje od 30 dana.

Ona je 29. februara u podne, u naletu bijesa, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se posjekla po rukama u predjelu lakta, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenisali upućivala pogrdne riječi i psovke.

Iako je odmah pozvana ekipa Hitne pomoći, kako je potvrđeno za Dnevni avaz, ona je odbila ljekarski pregled pa stepen povreda nije ni utvrđen.

– Ovo nije prvi put da ona, praktično, skreće pažnju na sebe i da se nedolično ponaša, ali daleko od toga da je pokušala samoubistvo. Mi smo odmah reagovali i zatražili sankcije, a odbijen nam je zahtjev o njenom premještanju u Tuzlu – rečeno je iz Uprave KPZ-a Mostar.

Njoj je i ranije, zbog nedoličnog ponašanja, nakon što se dovikivala sa zatvorenikom iz susjedne ćelije, izrečena zabrana posjeta koja je trajala deset dana.

Dok u pritvoru čeka na podizanje optužnice za ubistvo Ivankovića, Hindić je u Općinskom sudu Mostar optužena za tešku krađu. Ivanković je ubijen iz vatrenog oružja početkom oktobra prošle godine, a Sunita Hindić nekoliko dana nakon toga s obje slomljene noge predala se policiji u Travniku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje