Srijeda, 12. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sulejman Burzić nepravosnažno osuđen na 13 godina za ubistvo sina i pokušaj ubistva drugog sina

Kantonalni sud u Bihaću je danas javno objavio prvostepenu presudu protiv Sulejmana Burzića (1944.) iz Cazina kojom ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) Burziću je stavljeno na teret postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – ubistvo u sticaju s krivičnim djelom ubistvo u pokušaju, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Iz Tužilaštva USK podsjećaju kako je Burziću stavljeno na teret da je 15.08.2019. godine, u naselju Šepići u Cazinu, nakon kraće verbalne prepirke i fizičkog sukoba sa sinovima B.V. i B.E., u namjeri da ih usmrti, iz pištolja ispalio više hitaca.

– Pritom je oštećenom B.V. zadao tri ustrijelne rane od kojih je odmah preminuo. Prema oštećenom B.E. je ispalio više hitaca, ali ga nije pogodio – navodi se u saopćenju.

Kantonalni sud u Bihaću, također, je produžio pritvor optuženom, gdje se prema rješenjima nalazi od 15.08.2019. godine.

U daljnjem postupku stranke imaju pravo izjaviti žalbu, a o eventualnom izjavljivanju žalbe, Kantonalno tužilaštvo USK će odlučiti nakon što zaprimi pisani otpravak presude. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,