Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sukob u Bijeljini: Ranjen policajac u civilu, spašavao napadnutu djevojku

Preuzmite sliku

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS ranjen je jutros oko dva sata u Bijeljini kada je pokušao pomoći djevojci koju je u automobilu napao muškarac. Policajac je bio u društvu kolega i bili su civilu. U pucnjavi je povrijeđen i jedan od napadača.

Policajac P.K. i napadač iz Brčkog  O.P. prebačeni su u Medicinski centar Policijska stanica Bijeljina. Kako piše Srpskainfo, operativnim radom na terenu, prikupljenim činjenicama i dokazima došlo se do podataka da je više osoba sa područja Brčkog fizički napalo S.G. iz Bijeljine koji je pokušao da spriječi drugog nepoznatog muškarca koji je fizički nasrnuo na djevojku u putničkom automobilu.

“Tokom navedene situacije nepoznati muškarci su upotrebili vatreno oružje pucajući u pravcu automobila, a zbog sprečavanja daljih posljedica po život i tijelo intervenisali su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, usljed čega je jedan povrijeđen”, kazala je portparolka PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Intenzivna potraga za dvije osobe

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da se intenzivno traga za dvije osobe lica koja su u bjekstvu nakon incidenta u Bijeljini.

“Došlo je do ranjavanja jednog našeg pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, nadamo se da će biti dobro, sada je u stabilnom stanju. Incidentnu situaciju napravila lica koja su od ranije poznata policiji kao bezbjednosno interesantna.  Naši policajci koji su bili u civilu su se umiješali, jer je jedno lice maltretiralo žensku osobu, fizički je tukao i pokušavao da uđe u auto. Došlo je i do upotrebe oružja od tih lica i naši pripadnici su odgovorili”, rekao je Lukač.

 • Prema riječima ministra, dvije osobe su u bjekstvu, a jedna osoba koja je upotrebilo oružje je ranjena.

  “Intenzivo se traga za ove dvije osobe kojesu u bjekstvu i nadamo se da ćemo ih vrlo brzo privesti i razrješiti ovu situaciju”, dodao je Lukač.

  Prostrelne rane nogu

  Prima. dr. Željko Pejović, hirurg, naveo je da su im oko 2.20 dovezena dva mlađa muškarca, sa prostrelnim ranama ekstremiteta.

  “Jedna je prostrelna rana butina lijeve noge bez povrede kosti, dok je druga osoba imala prostrel potkoljenice, mekih tkiva sa povredom kosti”, naveo je Pejović za Bijeljinainfo.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,