Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stravične nesreće, smrtne posljedice, mladi životi, teške povrede: Uzrok je samo jedan! (FOTO)

Preuzmite sliku

Iz dana u dan svjedočimo sve većem broju saobraćajnih nesreća, nažalost sa teškim povredama i smrtnim ishodima.

Proteklih dana zabilježeno je nekoliko teških i stravičnih saobraćajnih nesreća. Najprije su dvije osobe smrtno su stradale u saobraćajnoj nesreći koja se  dogodila na regionalnom putu Banovići – Lukavac, u mjestu Mušići. Nakon toga zabilježena je i stravična saobraćajna nesreća na putu Srebrenik-Gračanica, u mjestu Babunovići gdje je jedna osoba smrtno strada dok su tri teže povrijeđene. Kako je navedeno u policijskim zapisnicima do nesreća je došlo najvjerovatnije usljed neprilagođene brzine.

 • saobracajke-udesi
 • U Tuzli je zabilježena i teška saobraćajna nesreća kada je djevojka Maida Dorić automobilom Audi A3 aportback nakon što je usljed neprilagođene brzine izgubila kontrolu nad vozilom udarila u semafor, teško povrijeđen suvozač 22-godišnji Kemal Mukanović iz Tuzle.

  Zatim u ulici Bulevar II korpusa Armije BiH dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je 20-togodišnjak pijan bez vozačke dozvole usljed neprilagođene brzine skrivio saobraćajnu nesreću, na sreću teže povrijeđenih nije bilo.

  Posljednja stravična saobraćajna nesreća dogodila se u noći sa ponedjeljka na utorak oko 01:15 sati u ulici Husinskih rudara u naselju Miladije prilikom koje je 21-godišnji Selmir Kovačević izgubio život, nakon što je upravljajući automobilom Mazda, usljed neprilagođene brzine izubio kontrolu nad vozilom i udario u obekat “Pekare”. Njegov suvozač 17-godišnji Sead Jogunčić smješten je u Jedinicu za intenzivno liječenje Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Još uvijek je priključen na mašinu za disanje i ima povrede glave i grudnog koša.

  Četiri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na petlji Šićki Brod. Saznaje se kako je vozač putničkog motornog vozila BMW koji se kretao iz pravca Lukavca usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad svojim vozilom nakon čega je prešao u suprotnu traku i sudario se sa autobusom Boksit Milići.

  Glavni uzrok svih navedenih nesreća sa teškim i smrtnim posljedicama je NEPRILAGOĐENA BRZINA

  STOP BRZINI – VOZI OPREZNO

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje