Srijeda, 15. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Spriječeno krijumčarenje lijekova iz Srbije u BiH

Službenici Granične policije Bijeljina u srijedu su spriječili krijumčarenje lijekova iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Bijeljina, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, izvijestila je Granična policija BiH.

Lijekove je pokušao prokrijumčariti S. D. (1988.) koji je prethodno kontroliran na izlasku iz Srbije, na Graničnom prelazu Sremska Rača, nakon čega je ostavio dokumente i pobjegao prema BiH. Bez zaustavljanja je prošao i MGP Rača izbjegavši graničnu kontrolu. U saradnji sa službenicima PU Bijeljina MUP-a Republike Srpske, S. D. nađen je u neposrednoj blizini grada te priveden u službene prostorije PGP Bijeljina. Pretresom njegovog vozila Honda, bh. registarskih oznaka, otkriveni su lijekovi (hormon rasta i anabolički steroidi) bez potrebne dokumentacije.

Prema naredbi tužitelja Tužilaštva BiH, lišen je slobode i protiv njega bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje“.

Bh. državljanin je i prekršajno procesuiran zbog izbjegavanja graničnih provjera. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje