Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Spriječen ilegalni ulazak u BiH devet Alžiraca i jednog Pakistanca

Službenici Jedinice granične policije Trebinje u ilegalnom prelasku državne granice spriječili su osmericu državljana Alžira. 

Otkriveni su u graničnom pojasu na području Bileće, a na teritorij Bosne i Hercegovine stigli su iz Crne Gore.

Istovremeno, službenici JGP Gorica na području Posušja otkrili su državljanina Alžira i Pakistana u ilegalnom prelasku državne granice. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima izjavili su da dolaze iz pomenutih zemalja.

U skladu sa Zakonom o strancima bit će predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Službenici JGP Orašje lišili su slobode Z.V. (1988.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuju Osnovni sud u Bihaću zbog krivičnog djela „prevara“ i Policijska stanica Bihać zbog krivičnog djela „utaja“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i bit će predat nadležnom organu.

Na istom prijelazu pri izlasku iz BiH službenici ove jedinice lišili su slobode A.J. (1994.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske predat je službenicima Sudske policije Orašje.

Pri ulasku u BiH na MGP Brod  lišen je slobode M.M. (1966.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Službenici JGP Brod državljanina BiH i Republike Srbije predali su službenicima MUP-a KS.

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo na letu za Keln lišili su slobode E.O. (1994.) nakon što je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Živinicama radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanka predata je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje