Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj u Višegradu: Ostao bez vozačke pa napisao da policajcima treba otkinuti glavu

Preuzmite sliku

Svim policajcima u Višegradu treba glavu otkinuti, napisao je između ostalog Bojan Prodan

Bojan Prodan (35), stari policijski znanac iz Višegrada, uhapšen je zbog sumnje da je policajcima zaprijetio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola, pišu Nezavisne novine.

Uz navođenje njegovih inicijala, iz Policijske uprave Foča danas je saopćeno da je on uhapšen sinoć oko 20 sati.

Objavio dva statusa

– Osumnjičen je da je istog dana na svom profilu na društvenoj mreži objavio dva statusa uznemirujućeg i prijetećeg sadržaja koji se odnose na policajce Policijske stanice Višegrad – naveli su iz policije.

Kako su dodali, objavljenim prijetećim statusima prethodilo je uručivanje rješenja i oduzimanje vozačke dozvole u redovnom upravno-pravnom postupku u Policijskoj stanici Višegrad.

Izvori upućeni u istragu ističu da sve upućuje na to da je Prodan sporne statuse napisao na svom Facebook profilu izrevoltiran upravo time što je ostao bez vozačke dozvole.

Nezavisne novine su objavile fotografiju na kojoj se vide sporni statusi postavljeni na profilu Bojana Prodana.

– Svim policajcima u Višegradu treba glavu otkinuti, neće im trebati Užički korpus, a kad dođe vrijeme neće ni djece imati… – navedeno je u jednom od prijetećih statusa.

Drugi status je još više uznemirujući, a pritom je začinjen brojnim psovkama.

Sukob sa zakonom

Policajci iz Višegrada ovu prijetnju shvatili su krajnje ozbiljno, budući da je riječ o momku koji je do sada niz puta bio u sukobu sa zakonom.

On je još 2008. godine hapšen zbog ubistva sedamdesettrogodišnjeg penzionera Vučka S., koji je brutalno ubijen pod okriljem noći u izbjegličkom naselju Prelovo, kod Višegrada. Prodan je povezivan i sa nizom drugih krivičnih djela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,