Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj pedofilije u Bihaću: 39-godišnji muškarac pokušao namamiti maloljetnicu?

Preuzmite sliku

Društvene mreže proteklih dana preplavljene su objavom o navodnom pedofilu koji je pokušao namamiti 11-godišnju djevojčicu od koje je tražio intimni kontakt.

Kako se navodi u objavi, osumnjičeni F.H. (39) iz Visokog, pokušao je da dogovori izlazak s maloljetnicom (11) iz Bihaća, putem društvenih mreža, te je pitao da li može imati intimni kontakt sa njom.

Ovaj slučaj, uz sve fotografije, objavili su roditelji djevojčice na Facebooku gdje se može vidjeti da je osumnjičeni znao za dob djevojčice ali je nastavio razgovor i molio da slučaj, odnosno javljanje, ostane u tajnosti.

 • “Ovo je pisao djevojčici od 11 godina, pa mi je dijete donijelo mobitel i pokazalo, a ja sam nastavio da pišem sa njim”, napisao je roditelj u opisu fotografija.

  S obzirom na to da je tema jako osjetljiva, te smo primili mnoge upite vezano za istu, kontaktirali smo portparola MUP-a Unsko-sanskog kantona Bahrudina Dželalagića, koji je za portal Radiosarajevo.ba kazao da su nadležni poduzeli sve potrebne mjere.

  “Iako prijave od strane roditelja nema, s obzirom na to da su kolege vidjele objavu na Facebooku i da se radi o maloljetnici, kontaktirani su svi saučesnici i pokrenuta je dalja istraga”, kazao je Dželalagić.

  Dalji detalji istrage još nisu poznati.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,