Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skupocjeni Mercedes ukraden u Zagrebu pronađen u BiH

Preuzmite sliku

Policija Republike Srpske je u Boškovićima, kod Laktaša, pronašla “mercedes” kabriolet, procijenjene vrijednosti veće od 200.000 eura, koji je ukraden na području Zagreba, te uhapsili lica čiji su inicijali M.Ć. i A.M, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banjaluka sinoć oko 21.00 čas u mjestu Boškovići izvršili pretrese i, osim ukradenog mercedesa, privremeno oduzeli i vozilo “BMW X5”.

“Intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom releventnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je od nepoznatog lica lica ili više njih otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, grad Laktaši”, precizira se u saopštenju iz MUP-a.

Vezano | Penzioneru u Zagrebu ukraden skupocjeni Mercedes: Vrijednost automobila između 200 i 300 hiljada eura

Pronađeni bijeli mercedes, ukraden je u periodu od 11. do 21. februara u Zagrebu, a Uprava za organizovani i teški kriminalitet je putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila.

“U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela teška krađa iz člana 226 stav 3 Krivičnog zakona Republike Srpske, a sve aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjaluci”, ističe se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , , ,