Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Škoda ukradena u Tuzli pronađena na Sokocu za nekoliko sati: Rasvjetljena i krađa ‘Audija Q5’ u Živinicama

Preuzmite sliku

Sokočani čiji su inicijali LJ.B. (62) i D.B. (30) danas su, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj predati tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su u Tuzli ukrali automobil “Škoda Octavia”, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Sokolac, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela teška krađa, a postupajući po naredbi sokolačkog Osnovnog suda, juče izvršili pretres stambenih i pomoćnih prostorija na Sokocu koje koriste LJ.B. i D.B.

U pretresu je pronađen automobil “Škoda Octavia” za koju je tuzlanska policija jučer primila prijavu da je ukraden u ulici Krečanska u Tuzli, kao i veći broj dijelova vozila za koje postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela, odnosno predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Također, pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela teška krađa izvršenih u avgustu 2021. godine nad porodičnim kućama u Živinicama, kada je ukraden zlatni nakit i atomobil “Audi Q5”, došli do saznanja da se u vezu sa opisanim krivičnim djelom može dovesti lice D.B. (35) iz Republike Srpske.

Postupajući po naredbi Opšinskog suda Živinice, a u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Prnjavor, policija je juče izvršila pretres stambenih, poslovnih i pomoćnih prostorija u Prnjavoru koje koristi D.B.

Prilikom pretresa pronađen je i privremeno izuzet veći broj dijelova – vrata vozila, poklopac prtljažnika, farovi, retrovizori, auspuh, sjedišta, volan, ABS pumpa, instrument tabla, amortizeri, kao i drugi dijelovi vozila “Audi Q5”.

Policija Živinica nastavlja rad na dokumentovanju ovog predmeta, nakon čega će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti upućen adekvatan izvještaj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,