Srijeda, 22. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

SIPA zaplijenila najveću količinu droge ikada: Vrijednost veća od dva miliona KM

Postupajući pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA-e, u saradnji sa MUP-om RS PU Istočno Sarajevo, izvršili su zaplijenu oko 900 kilograma opojne droge marihuana-skunk, koja je zaplijenjena u kamionu crnogorskih registarskih oznaka.

Akcija je realizirana u ranim jutarnjim satima, kada su na lokalitetu Krupac u Istočnom Sarajevu, zaustavljena dva kamiona sa prikolicama i jedno putničko motorno vozilo.

Pretresom zaustavljenih vozila, u jednom kamionu pronađena je velika količina opojne droge marihuana-“skunk”, upakovana u više različitih paketa. Prema preliminarnim procjenama, radi se o količini od oko 900 kilograma opojne droge, što je najveća zaplijena narkotika ikad realizirana na području BiH.

Opojna droga bila je namijenjena ilegalnom narko-tržištu BiH, a zaplijenjena opojna droga na ilegalnom tržištu u BiH dostiže cijenu od više od dva miliona KM, dok je njena cijena na ilegalnom tržištu u zemljama EU, višestruko veća.

Tokom akcije uhapšeno je pet osumnjičenih osoba, državljana Crne Gore, koji će biti predati postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Osumnjičene osobe su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, saopćeno je iz Tužilaštva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,