Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

SIPA uhapsila osumnjičenog za krijumčarenje cigareta vrijednosti 1,3 miliona KM

Preuzmite sliku

Državna agencija za istrage i zaštitu na području Tomislavgrada slobode lišila jedno lice.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u nastavku operative akcije kodnog naziva ”23” od 19.07.2021. godine, u kojoj je prilikom pretresa priključnog vozila-cisterne, namjenjenog za prevoz plina pronađena i privremeno oduzeta velika količina cigareta, vrijednosti 1.300.000,00 KM, 11.11.2021. godine slobode lišili jedno lice, koje je označeno kao organizator.

Lice je zaustavljeno u večernjim satima, 11.11.2021. godine, na području Tomislavgrada, prilikom redovne kontrole od strane policijskih službenika Policijske uprave Tomislavgrad, nakon čega je na dalju nadležnost predato policijskim službenicima SIPA-e. Lice je lišeno slobode zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Organizovani kriminal” iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet akciznih proizvoda” iz člana 210.a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u prostorijama SIPA-e na dalju nadležnost, uz dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predato Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Nastavljaju se dalje istražne radnje u cilju dokumentovanja i drugih osumnjičenih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,