Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

SIPA pretresla kombi u Jablanici, u posebnom spremniku našli 3.500 kutija cigareta

Preuzmite sliku

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policajcima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas su na magistralnom putu M-17, na području općine Jablanica, zaustavili i pretresli putnički automobil, te uhapsili osobu koja je njime upravljala zbog sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

– Tokom pretresa vozila, koji je izvršen po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3.500 kutija cigareta različitih proizvođača bez akciznih markica, koje su bile skrivene u posebno izrađenom spremniku. Osim navedenog, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo, koje je bilo namjenski urađeno za krijumčarenje cigareta, i tri mobilna telefona – kazao je portparol SIP-e Luka Miladinović.

U okviru ovih aktivnosti, policija je na području Ljubinja pretresla stambene i pomoćne objekte koje koristi osumnjičena osoba.

– Navedena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i ispitana u svojstvu osumnjičene osobe. O realizaciji navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuće izvještaje, koji će zajedno sa prilozima biti dostavljeni Sudu BiH i Tužilaštvu BiH – kazao je Miladinović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,