Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

SIPA oduzela 3,2 kg opojne doroge i uhapsila jedno lice

Preuzmite sliku

SIPA otkrila i privremeno oduzela 3,2 kilograma opojne droge.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su 10. februara u Zenici pretresli dvije lokacije i slobode lišili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Tokom pretresa stambenih objekata i pomoćnih objekata, pokretnih stvari i osoba, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3,2 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin.

Osumnjičena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njom je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Općinskog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, MUP-om Republike Srpske i MUP-om Zeničko-dobojskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,