Četvrtak, 20. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

SIPA hapsila u Gradačcu: Izvršen pretres lica, objekata i pokretnih stvari

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, jutros su u okviru predmeta kodnog naziva „Damask“, na području opštine Gradačac, po usmenoj naredbi Tužilaštva BiH, lišili slobode jednu osobu, potvrđeno je iz SIPA-e danas.

Do hapšenja je došlo zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 202d. stav (2) „Organizovanje terorističke grupe“ i “Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama” iz člana 162b. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

”Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su po usmenoj naredbi Suda Bosne i Hercegovine, izvršili pretres lica, objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji koju koristi osumnjičeni. Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računari, mobilni telefoni i sim kartice, USB stikovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad licem lišenim slobode, koje će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje”, saopćeno je danas iz SIPA-e.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,