Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Silovanje u Zenici: Dječak (13) prvo tukao, pa silovao 11-godišnjaka, djeca čula plač

Preuzmite sliku

Stravičan slučaj dogodio se prekjučer u zeničkom naselju Radakovo, gdje je prijavljeno kako je 13-godišnji dječak silovao 11-godišnjaka.

Brojne policijske ekipe izašle su na lice mjesta, a 11-godišnji dječak, kojeg je silovao 13-godišnjak, prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica radi utvrđivanja tačnosti navoda ove prijave, piše 072 info.

Uviđaj na licu mjesta trajao je satima, a kojim će biti rasvijetljene sve okolnosti ovog nesvakidašnjeg događaja koji je potresao Radakovo, Zenicu i bh. javnost.

Iz policije su kratko potvrdili da je zaprimljena prijava od strane roditelja koji tvrdi da je maloljetno lice izvršilo silovanje njihovog također maloljetnog djeteta. Ovi navode još uvijek se utvrđuju.

Istovremeno, mještani Radakova sa nevjericom prepričavaju ovaj događaj.

– Užas je bio, stanujemo tu. Strašno, do moje zgrade se desilo. Djeca su neka čula, al nisu smjela, tuko ga je prvo. A inače je taj problematičan.

– E ovo vam je dokaz gdje živimo i s kim. Desilo se ispod zgrade usred bjela dana. Od komšija niko da nije čuo – vidio. Tek kad se završilo, čuli svi kako plače – tvrdi mještanka Radakova.

Cjelokupna javnost u Zenici ogorčena je ovim slučajem, a posebno je paradoksalno da, ukoliko se navodi ispostave tačnim, dječak sa 13 godina neće snositi nikakvu odgovornost niti sankciju za navodno silovanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,