Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šerak smješten u samicu: Ja sam Alen, na potjernici je moj brat Adnan

Preuzmite sliku

Adnan Šerak, koji je prije dvije noći uhapšen nakon bijega iz zatvora, bit će smješten u posebno odjeljenje zeničkog zatvora, a sankcija će mu biti određena nakon pokretanja disciplinskog postupka.

Šerak je odmah po dolasku u zatvor smješten u samicu, a koliko će se tamo zadržati odlučit će komisija. Maksimalna kazna za ovakve slučajeve je 20 dana samice, stoji u pojašnjenju iz zeničkog zatvora.

Olakšavajuća okolnost za Šeraka je što se ne radi o bijegu iz zatvora zbog koje se podnosi krivična prijava, nego se radi o nepovratku u zatvor, piše portal Fokus.ba.

Podsjetimo, Šerak je uhapšen u kafiću “Trezor”, a prilikom hapšenja s njim je sjedio muškarac koji se predstavio kao njegov prijatelj.

Šerak je lociran po dojavi građana, a pri hapšenju nije pružao otpor, niti je tokom pretresa kod njega pronađeno ništa sumnjivo.

Zanimljivo je da je Šerak rekao policiji u kafiću “Trezor”, kako nema dokumenata kod sebe, te da se zove Alen. Također im je rekao, kako se na potjernici nalazi njegov brat Adnan!?

Policajci su mu tada naredili da skine džemper, jer su znali da odbjegli Šerak na ruci ima tetovažu. Kada su je vidjeli, policajci nisu više imali dilemu da li se radi o bjeguncu koji se u zatvor trebao vratiti 22. oktobra, nakon što je pušten da roditeljima iscijepa drva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,