Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Šefica marketa prijavljena da je robu sebi uzimala, a radnike tjerala da plate manjak

Policija je tužilaštvu prijavila Biljanu Ć. (44) iz Kozarske Dubice, poslovođu u marketu “Super Kort” u ovom gradu, osumnjičenu da je robu uzimala sebi, te zatim, između ostalog, natjerala pojedine radnike da plate manjak, saznaju “Nezavisne” nezvanično.

Izvještaj, podnesen Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, tereti je za zloupotrebu položaja odgovornog lica, ali i za pronevjeru.

Iz Policijske uprave Prijedor, uz navođenje inicijala, navedeno je da je tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da osumnjičena, od 7. novembra prošle do 2. oktobra ove godine, radeći kao poslovođa, uzimala za sebe, bez plaćanja, trgovačku robu.

Odnosi se to na artikle i prehrambene proizvode, koji su bili namijenjeni za prodaju u marketu, a što je za posljedicu imalo manjak robe, u ukupnom iznosu od 7.368 KM.

“Osumnjičeno lice je dalje, zloupotrebljavajući položaj odgovornog lica, prinudilo pojedine radnike marketa da uplate određene novčane iznose za nastali manjak robe, te da sačine lažne zapisnike o dobavljaču, pravdajući manjak robe istekom roka trajanja”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Dakle, ukupna materijalna šteta iznosi 7.368 KM, od čega je za 6.421 KM oštećen market, a 947 KM na štetu radnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,