Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šef policije u Istočnom Sarajevu: Na raspolaganju smo kolegama u potrazi za Gačićem

Preuzmite sliku

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo svakodnevno su u kontaktu sa policajcima iz Federacije BiH koji tragaju za višestrukim ubicom Edinom Gačićem i spremni su da im pruže podršku ukoliko bude potrebno, izjavio je danas Srni načelnik ove uprave Branimir Šehovac.

On je naveo da su na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo preduzete dodatne mjere i aktivnosti, kao što su učinile i ostale policijske agencije u BiH nakon informacije da je višestruki ubica na slobodi.

“Za sada nema konkretnih detalja. Sa kolegama iz FBiH razmjenjujemo informacije i ukoliko saznamo da je Gačić prešao na područje koje operativno pokrivamo sigurno je da bismo preduzeli i dodatne aktivnosti. Kolege iz FBiH još nisu tražile nikakvu podršku od Policijske uprave Istočno Sarajevo, ali smo im na raspolaganju ukoliko bude potrebno”, rekao je Šehovac.

Edin Gačić je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića i od tada je u bjekstvu.

Gačić je osumnjičen da je u subotu, 9. februara, ubio pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina, zbog čega je Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo istragu.

U operativnoj potrazi za Gačićem, koju je raspisala Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, navodi se da je naoružan i opasan.

Operativnom akcijom potrage za Gačićem, koji je već sedam dana u bjekstvu, rukovodi FUP u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova Sarajevskog, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U akciju se jučer uključio i tim Agencije za istrage i zaštitu BiH, te zajednički vrše pretres objekata i područja u Suhodolu, prema Kiseljaku i Kreševu.

To područje nadlijeću helikopter i dronovi.

Gačić, koji je u ratu bio pripadnik zloglasnog odreda “El mudžahedin”, 1998. godine je ubio bivšeg saborca, a 2002. godine svoju majku. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: