Subota, 26. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Savez se oprostio od Mehmedovića: Bio je pripadnik Armije RBiH, dobitnik “Zlatnog ljiljana”

Preuzmite sliku

“Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Armije Republike BiH “Zlatni ljiljan” 1995. godine”, saopćeno je iz Saveza.

Iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona oprostili su se od Mehmedovića koji je danas najprije ubio svoju suprugu te pucau u sebe nakon čega je i preminuo:

– Dana 13. novembra 2022 godine u 57. godini života, nakon nesretnih okolnosti, preselio je Salko Mehmedović, dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ iz Tuzle. Salko (Šahbaz) Mehmedović, rođen 20.10.1966. godine u mjestu Tuzla. Bio je pripadnik Armije RBiH, kao dobrovoljac stupio je u jedinice 3. Tuzlanske brigade, u sastav izviđačko – diverzantskog voda, gdje je raspoređen na dužnost komandira voda. Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Armije Republike BiH „Zlatni ljiljan“ dana 15.04.1995. godine. Nakon završetka rata od 1996. godine, nastavio je sa radom u Vojsci Federacije BiH. Iz iste je penzionisan u činu kapetana – saopćeno je iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.

Vezano | Ubistvo u Tuzli: Pucao u suprugu pa pokušao izvršiti samoubistvo

VezanoTuzla: Preminuo muškarac koji je ubio suprugu pa pucao u sebe 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,