Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajliji koji je seksualno zlostavljao 8-godišnjeg pastorka pet godina zatvora

Preuzmite sliku

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda u Sarajevu iz decembra prošle godine koju je izrekao sudija Srđan Skoko, a kojom je optuženi K. F. pravomoćno osuđen na pet godina zatvora, zbog krivičnog djela bludne radnje nad djetetom.

Ova informacija je potvrđena iz Općinskog suda.

To je inače maksimalna kazna predviđena Krivičnim zakonom FBiH za ovo krivično djelo (Bludne radnje prema djetetu iz člana 208., stav 2., u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona FBiH, sve u vezi sa članom 55. istog Zakona).

Radi se o slučaju o kojem je ranije pisano, a 40-godišnjak je proglašen krivim jer je od 2012. do 2015. godine seksualno uznemiravao svog pastorka koji je tada imao osam godina.

On je u to vrijeme u jednom sarajevskom naselju živio u vanbračnoj zajednici sa njegovom majkom, sa kojom je u toj vezi dobio sina.

Prema navodima iz optužnice, on bi u noćnim satima, kada ostali ukućani zaspu, dolazio u krevet dječaka i lijegao u krevet kod njega. Skidao bi mu donji veš, kao i svoj, te dirao dječaka po intimnim dijelovima, te prislanjao svoj spolni organ uz dječakovo tijelo.

Dijete od straha nije ništa govorilo i pravilo se da spava.

Nakon tri godine zlostavljanja povjerio se majčinoj rodici, koja je sve to rekla njegovoj majci. Kada ga je majka pitala zašto ništa nije rekao dječak je kazao da se stidio, čak i da je pomišljao na samoubistvo.

Optuženi i majka dječaka su se u međuvremenu razišli i on je zasnovao novu bračnu vezu van BiH. Uhapsili su ga krajem septembra 2018. godine pripadnici Granične policije BiH.

Nakon što je proveo 30 dana u pritvoru, pušten je da se brani sa slobode.

Pretres u ovom predmetu se zbog zaštite žrtve odvijao bez prisustva javnosti. (Faktor)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,