Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sarajliji 18 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva

Preuzmite sliku

Sadin Bahuna (26) danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen na jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva koje se desilo 9. jula 2016. u Ulici hadži Sulejmanova 11 u Sarajevu, javlja Oslobođenje.

Tužilaštvo je teretilo Bahunu jer je te noći rafalima iz automatske puške kalašnjikov izrešetao Adnana Ćurevca i Edina Hrnjića zvanog Hole, koji su provalili u njegov golf.

Podsjetimo, Ćurevac i Hrnjić su kobne noći zvali Bahunu da izađe, ali se on zaključao u kući. Potom su mu došli na vrata iznajmljenog stana u Ulici hadži Sulejmanova 11, u kojem su se nalazili Bahuna i njegova djevojka te pokušali da provale unutra. Pošto nisu mogli da uđu, prijetili su mu da će njega ubiti, a njegovu djevojku silovati ako im ne da ključeve od vozila.

Zatim su ušli u Bahunin neispravni golf II, koji je bio parkiran ispred zgrade i pokušali se odvesti. Bahuna je u međuvremenu izašao kroz prozor s druge strane kuće, uzeo kalašnjikov koji mu je jedan od nastradalih navodno dao da ga sakrije, te došao do svog vozila. Kada je u golfu zatekao Ćurevca i Hrnjića, iz automatske puške je ispalio 18 hitaca i na mjestu ubio Ćurevca i Hrnjića, a potom se predao. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje