Petak, 15. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajlija upao autom u minsko polje pa na krovu čekao pomoć: ‘Ovdje niko od rata nije sišao’

Preuzmite sliku

Elmir Čengić iz Sarajeva u četvrtak navečer izgubio je kontrolu nad VW Touaregom i sletio u minsko područje na Bjelašnici dok se vraćao sa skijanja. Kako kaže, nije vozio brže od 30 kilometara na sat, a nesreći su kumovale magla i klizava cesta.

– Da sam išao malo brže, vjerojatno sada ne bih davao izjavu – rekao je za Dnevni avaz. Dodao je i kako se vozilo okrenulo na krov nekoliko puta.

– Sve je bilo crno. Počeo sam kliziti, pritisnuo sam kočnicu, ali ništa. Ne znam kako ljudi prežive pad u velike provalije. Počele su pucati grane. Vozilo se okrenulo na krov dva-tri puta.

  • Ne znajući da je upao u potok i minsko područje, budući da nije bilo nikakvih oznaka, sam je izašao iz vozila.

    – Mrak, nigdje nikog, voda do koljena. Popeo sam se na krov i mobitelom blicao. Naišao je čuvar s obližnje benzinske pumpe. Rekao mi je „vidio sam da si nestao, odmah sam znao da si sletio“ rekao je i dodao kako ga je on spasio.

    – Uhvatio me za ruku i izvukao iz rupe. Kasnije mi je ispričao da je na istom mjestu pet puta izvlačio ljude, ženu, djecu… Na teren je izašla policija i pripadnici civilne zaštite, a vozilo su morali izvlačiti kranom. Kada je ugledao muškarca, policajac mu je rekao: – Sine, ovdje niko od rata nije sišao. Ne mogu da vjerujem da je svega pola metra od ceste neobilježeno minsko polje, a da se tu tako često dešavaju nesreće. Prilikom slijetanja zadobio je samo lakše povrede glave dok je automobil totalno uništen.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,