Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevski “Spiderman” došao s mora pa dobio kaznu nakon vožnje na krovu

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali dvije osobe koje su opasnom vožnjom na krovu automobila, u kostimu Spidermana, ugrozili učesnike u saobraćaju.

Identifikovan je A.D. rođen 1984. godine, nastanjen u Sarajevu koji je kritične prilike upravljao vozilom “Porsche” registarski broj O84-E-391, bijele boje. Na krovu je prevozio osobu, za koju je utvrđeno da se radi o M.R. rođenom 1988. godine, također iz Sarajeva.

Obje osobe su pozvane u službene prostorije Jedinice za saobraćaj, uzete su im izjave i prekršajno su sankcionisani izdavanjem prekršajnih naloga, sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od po 400 KM, za koje su prihvatili odgovornost.

Vezano | Nesvakidašnji prizor u Sarajevu: ‘Spiderman’ se vozio na krovu terenca 

“Upozoravamo da su ovakva i slična ponašanja nedopustiva s aspekta sigurnosti učesnika u saobraćaju i policija Kantona Sarajevo ista neće tolerisati, te će prema počiniocima poduzimati sve zakonom dozvoljene i propisane mjere i radnje s ciljem adekvatnog sankcionisanja istih”, rečeno je iz MUP-a KS.

Podsjećamo, tokom protekle sedmice na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako osoba, odjevena u kostim Spidermana, leži na krovu terenca koji je u pokretu. Videozapis je snimljen u sarajevskom naselju Otoka, na glavnoj gradskoj saobraćajnici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,