Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Uhapšen student, prijetio da će počiniti masovna ubistva poput onih u Teksasu

Preuzmite sliku

On se tereti da je koristeći svoje znanje iz oblasti informacionih tehnologija, putem interneta, na inostranom internet serveru i portalu za razmjenu poruka, iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubistvima učenika u SAD, piše Avaz.

U sarajevskoj općini Novi Grad pripadnici Federalne uprave policije FUP uhapsili su studenta zbog prijetnji na internetu da će počiniti masovna ubistva u Sarajevu, po uzoru na Sjedinjene Američke Države i školi u Teksasu.

“Avazov” portal saznaje da je riječ o Hamzi Čardakliji. Za njega je Tužilaštvo BiH, po čijem je nalogu i uhapšen danas zatražilo određivanje pritvora. On se sumnjiči za terorizam.

– Osumnjičeni je lišen slobode, nakon informacija zaprimljenih od partnerskih institucija iz inostranstva, a identifikovan je i lociran od strane istražilaca specijalizovanih za visokotehnološki kriminal, na području sarajevske opštine Novi Grad, te lišen slobode u aktivnostima koje su proveli policijski službenici Federalne uprave policije (FUP). On se tereti da je koristeći svoje znanje iz oblasti informacionih tehnologija, putem interneta, na inostranom internet serveru i portalu za razmjenu poruka, iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubistvima učenika u SAD, kao i prijetnje oružanim napadom i preduzimanjem ovakvih terorističkih aktivnosti, na području Kantona Sarajevo – rečeno je iz Tužilaštva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,