Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Sadikovića prošle godine ranila supruga, sada je optužen za silovanje

Preuzmite sliku

Optužnicom Tužilaštva KS-a on se tereti i za krivično djelo protupravno lišenje slobode na štetu osobe M. Š.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu koju je sarajevsko Tužilaštvo podiglo protiv Denisa Sadikovića zbog krivičnih djela silovanje i protupravno lišenje slobode na štetu osobe M. Š.

– Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje pritvora optuženom i to zbog opasnosti da bi optuženi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, konkretno na oštećenu, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS-a.

  • Podsjetimo, Sadiković je uhapšen početkom januara ove godine, nakon što ga je prijavila djevojka da ju je silovao i protiv njene volje tri dana držao u stanu. Sve optužbe je tokom saslušanja u policiji i tužilaštvu negirao.

    Sadikovića je u junu prošle godine njegova tadašnja supruga, sa kojom je bio u fazi razvoda, Ajla Sadiković, iz tetejca upucala u preponu u naselju Ciglane.

    Ajla Sadiković, vojnik prve klase Oružanih snaga BiH, je nakon što je priznala da je ranila Sadikovića osuđena na uslovnu kaznu zatvora. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje