Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Radnica na Baščaršiji trčala za lopovom, savladala ga i predala policiji

Preuzmite sliku

Sigurnosna kamera u prodavnici Muscle Freak na Baščaršiji u Sarajevu danas je zabilježila scenu pokušaja pljačke.

Heroj dana bila je Azra Bećirović, radnica koja je, zahvaljujući svojoj fizičkoj spremi uspjela svladati lopova i predati ga policiji. Svoju priču ispričala je za Klix.ba, kazavši da je, s obzirom na činjenicu da je diplomirana kriminalistica, njena reakcija bila prirodna. Mada, ovakve situacije i nisu baš uobičajene.

“Danas je jedan Rom, koji je glumio migranta iskoristio trenutak u kojem sam nakratko bila odsutna od radnog pulta, otvorio je kasu i ukrao određenu količinu novca. Čula sam da se kasa otvara i vidjela osobu koja uzima novac. Počeo je trčati, a i ja za njim. Trčao je prema Logavinoj ulici, a kad je shvatio da se tamo nalazi policijska stanica, krenuo je trčati u suprotnom smijeru. Napravio je tu krug, pošao kroz pasaž pored Jevrejske sinagoge, zatim izašao na glavnu ulicu”, priča Bećirović, prenosi Klix.ba.

Sve vrijeme se, nastavlja, derala da je lopov, nakon čega se u potragu za lopov uključilo i nekoliko građana koji su pomogli Azri.

  • “Nakon određenog vremena čula sam povike ‘policija, policija’, ali bili su u civilu i nisam znala jesu li to zaista policajci. Sustigla sam konačno lopova koji je bacio novac. Pokupili smo novac, policajci su se predstavili i lopov je vrlo brzo uhapšen. Kasnije sam shvatila da je mogao biti naoružan, imati nož, ali nisam u tom trenutku razmišljala o tome. Drago mi je da je sve završilo dobro”, kazala je Bećirović.

    Kako saznajemo uhapšeni je nekoliko sati poslije pušten iz policijske stanice, a od ranije je poznat po vršenju istih krivičnih djela.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,