Nedjelja, 28. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Pokušaj ubistva maloljetnika

Preuzmite sliku

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su na području sarajevske opštine Stari Grad lice čiji su inicijali D.B. (23), osumnjičeno za pokušaj ubistva maloljetnika, i žensku osobu čiji su inicijali Š.H. (23) zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo saučesništvo.

U saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo precizira se da je juče Prva Policijska uprava obaviještena da je na Obali Kulina bana, u opštini Stari Grad, upotrebom oštrog predmeta povrijeđeno jedno lice.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici potvrdili su navode prijave, a izvršenim provjerama utvrđeno je da je povrijeđeno maloljetno lice rođeno 2003. godine i nastanjeno u Sarajevu.

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa kantonalnog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a potom je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život.

Povrijeđeni maloljetnik je zadržan na liječenju na Klinici za torakalnu hirurgiju.

Policija je sinoć u 19.45 časova pronašla i uhapsila lica čiji su inicijali D.B. i Š.H. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Uhapšeni su predati u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad ovim licima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje