Srijeda, 1. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Grupa huligana napala roditelje djece iz Beograda

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) još uvijek rade na rasvjetljavanju događaja u kojem je danas jedna osoba na Ilidži povrijeđena nožem. Povrijeđena osoba je hospitalizirana i nije životno ugrožena.

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić je za Fenu potvrdio da je policija obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže.

– Tom prilikom jedna osoba je povrijeđena, prema prvim informacijama, oštrim predmetom i prevezena je na ukazivanje ljekarske pomoći. Nije životno ugrožena – kazao je Hadžiabdić.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za taj događaj, a više detalja u ovom trenutku nisu mogli dati.

Nakon što je na Ilidži večeras došlo do napada na goste iz Beograda gdje se u jednom hotelu održava međunarodni dječiji fudbalski turnir, oglasio se premijer KS Edin Forto.

“U kontaktu sam sa ministrom MUP-a Admirom Katicom i policijskim komesarom Selimovićem povodom napada na posjetioce dječijeg fudbalskog turnira na Ilidži. Očekujem skoro privođenje napadača na goste iz Beograda. Sarajevo je otvoren grad. Tako će i ostati”, napisao je Forto.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,