Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Saobraćajne nezgode u Sapni i Lukavcu: Dvije osobe teže povrijeđene i zadržane na liječenju

Preuzmite sliku

U saobraćajnim nezgodama koje su dogodile se u Sapni i Lukavcu dvije osobe zadobile su teške tjelesne povrede zbog čega su zadržane na daljem liječenju u UKC-u Tuzla.

U nedjelju 15. augusta oko 14,20 sati, na lokalnom putu u naselju Međeđa, općina Sapna, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Golf-2” kojim je upravljao M.G., rođen 1965. godine i putničko motorno vozilo marke “Opel Zafira” kojim je upravljao M.A., rođen 1973.godine, oba iz Sapne.

U navedenoj saobraćajnoj nezgodi vozač M.A. zadobio je teške tjelesne povrede konstatovane na UKC-u Tuzla, gdje je zadržan na daljem liječenju. Obaviješten je dežurni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su službenici PS Sapna.

U nedjelju 15. augusta oko 22,40 sati, na regionalnom putu R-471 u mjestu Prokosovići, općina Lukavac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali S.A., rođen 2002. godine koji je upravljao sa putničkim motornim vozilom “Fiat Punto” i S.O., rođen 1996. godine koji je upravljao mopedom marke “Sonic”, oba iz Lukavca.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač mopeda zadobio je teške tjelesne povrede konstatovane na UKC-u Tuzla i isti je zadržan na daljem liječenju. Obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli službenici PS i OKP PU Lukavac.

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima su, pored pričinjene materijalne štete, 2 lica zadobila teške tjelesne povrede, 5 lica zadobila su lake tjelesne povrede, dok se za 2 lica dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje