Petak, 15. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sanski Most: Djevojke koje je pijani lugar udario automobilom se oporavljaju

Preuzmite sliku

U policiji su rekli kako je utvrđeno da je vozač imao 1,67 promila alkohola u krvi.

Djevojke koje su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u srijedu oko 18 sati u blizini “zelenog mosta”, na lokalnom putu u selu Šehovci, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, u stabilnom su zdravstvenom stanju i oporavljaju se od posljedica ovog udesa.

Kako je rekao Hajrudin Bošković, direktor Doma zdravlja u ovom gradu, jedna djevojka je doživjela povrede glave i poremećaj svijesti, te je hospitalizovana u Opštoj bolnici u Prijedoru, dok je druga imala prelom noge i zbrinuta je na Hirurškom odjelu Opće bolnice u Sanskom Mostu. Preostale dvije djevojke su pretrpjele lakše tjelesne povrede i nakon što im je ukazana ljekarska pomoć puštene su kućama, pišu Nezavisne novine.

Do ove nezgode, koja, na sreću, nije završila s tragičnim posljedicama, došlo je nakon što je u djevojke, koje su se kretale ivicom puta, udario pasat, kojim je upravljao Z.T. (51) iz Sanskog Mosta.

“Tri djevojke su maloljetnice, dok je četvrta 1998. godište. Od posljedica udarca dvije djevojke su zadobile teške, a preostale dvije lakše tjelesne povrede. Nakon što je policija izvršila uviđajne radnje, utvrđeno je kako je uzrok ove nesreće neprilagođena brzina kojom se kretalo vozilo. Također, ustanovljeno je kako je vozač bio pod uticajem alkohola i protiv njega će biti podnesena krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti javnog prometa”, kazala je portparol MUP-a USK Snežana Galić.

U policiji su rekli kako je utvrđeno da je vozač imao 1,67 promila alkohola u krvi, a nezvanično se saznaje kako je riječ o lugaru koji se u trenutku udesa vraćao s terena.

“S obzirom na predstojeće praznike i povećanu frekvenciju saobraćaja apelujemo na vozače da se pridržavaju zakonskih propisa i da brzinu prilagode uslovima i stanju na putevima. Ukoliko konzumiraju alkohol, upozoravamo ih da u takvom stanju ne sjedaju za upravljač svoga vozila”, upozorila je Galićeva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,