Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora, ostali oslobođeni

Preuzmite sliku

Sanjin Sefića osuđen je danas na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. Odlučilo je ovo Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe.

Sefića se tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Ostali koji su se teretili za pomaganje izvršiocu nakon počinjenja krivičnog djela su oslobođeni, odnosno Sanjinova sestra Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić.

Sefić je nakon bijega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen bh. pravosuđu.

Iz Tužilaštva KS su po završetku dokaznog procesa zatražili maksimalnu kaznu zatvora za Sefića i to za počinjenje dva teška krivična djela: protiv sigurnosti javnog prometa sa smrtnom posljedicom stradanja dvije osobe i neukazivanja pomoći nakon saobraćajne nesreće.

S druge strane, obrana, odnosno advokat Kerim Čelik koji zastupa Sefića zatražio je oslobađajuću presudu u ovom slučaju. Oslobađajuće presude zatražili su i advokati Dine Alića, Sare Sefić, Amara Salihovića i Sauda Nišića.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,