Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Roditelji prijavili pokušaj otmice djece ispred kuće u Vitezu

Preuzmite sliku

Nakon nedavnog slučaja otmice desetogodišnjaka koji se dogodio u sarajevskom naselju Ilidža, a koji je pronađen u Kiseljaku, prije nekoliko dana policiji u Vitezu prijavljen je novi slučaj pokušaja otmice, piše Večernji list BiH.

Ovog puta zasad nepoznata dvojica muškaraca, prema prijavi roditelja, pokušala su oteti njihove dvije kćeri dok su se igrale u dvorištu porodične kuće.

“Dvojica nama nepoznatih muškaraca srednjih i zrelijih godina u vozilu marke Golf crne boje u ranim večernjim satima došla su ispred moje kuće. Ušla su u dvorište privatnog posjeda i dok su se moje kćeri igrale sa psima, pokušala ih namamiti slatkišima u auto” – podijelila je traumatično iskustvo svoje porodice majka djevočica.

Njezine kćeri nisu povjerovale nepoznatim ljudima te su prestrašene dotrčale u kuću. Njihova je majka posvjedočila i kako se automobil, koji je najprije svjetlima obasjao njihovu kuću, potom udaljio, vidjevši da djevojčice imaju zaštitu svojih roditelja jer, uz majku, u kući je bio i otac.

Roditelji su slučaj prijavili Policijskoj stanici Vitez, što je potvrdio i glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

“Dana 23. 3. oko 18.30 Policijskoj stanici Vitez prijavljeno je da su u mjestu Mošunj dvije nepoznate osobe u svoj automobil slatkišima pokušale namamiti dvije djevojčice. Nakon što su ih uočili roditelji, uputili su se u nepoznatom smjeru. Policija je odmah izašla na mjesto događaja i istražuje sve okolnosti ovog slučaja” – kazao je Hodžić. I dok policija istražuje ovaj slučaj, majka djevojčica poziva na oprez sve roditelje te im poručuje da policiji prijave svaku sumnjivu i nepoznatu osobu koja prilazi njihovoj djeci kako bi se spriječilo otmicu.

Automobil koji je ušao u dvorište porodične kuće u viteškom naselju Mošunj, prema tvrdi roditelja, snimile su i nadzorne kamere te je očekivati da će snimke s kamera pomoći policiji u rasvjetljavanju ovog slučaja koji je uznemirio mnoge roditelje jer pokušaji i otmice djece postaju u posljednje vrijeme česta pojava na ovim prostorima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje