Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rasvijetljena smrt mladića u Brijesnici Velikoj: Zaštićeni svjedok otkrio napadača na Muhameda Vehabovića

Preuzmite sliku

Nakon što su službenici Odjeljenja kriminalističke policije iz Gračanice i Doboj-Istoka priveli i saslušali više osoba u svojstvu svjedoka, kao i osumnjičenog te članove porodice nastradalog mladića Muhameda Vehabovića (28) i prikupili materijalne dokaze, danas će Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu protiv N. H. iz Velike Brijesnice.

Nemile scene
– Na teret mu se stavlja krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata. Na osnovu više uzetih izjava svjedoka o zbivanjima kobne noći 12. jula, utvrđeno je da je osumnjičeni N. H., nakon verbalnog sukoba s oštećenim, fizički napao i udario rukom mladića Muhameda Vehabovića u glavu, koji je pao sa stolice – kazali su za Avaz u gračaničkoj policiji.

  • Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, rekao je jučer da će se Tužilaštvo, po prijemu izvještaja, izjasniti o daljnjim koracima u vezi sa slučajem, u kome je došlo do smrti mladića Vehabovića.

    Te noći u kafiću u centru Velike Brijesnice došlo je do svađe između N. H. i Vehabovića. Osumnjičeni je, prema izjavama svjedoka, udario Vehabovića šakom u glavu, a mladić je, prema obdukcionom nalazu, zadobio teške povrede. Nakon što je dovezen i ostavljen roditeljima nedaleko od kafića te im je rečeno da se napio, mladić je podlegao u jutarnjim satima.

    Dostavljen iskaz
    Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli jučer je iz Policijske uprave Doboj dostavljen iskaz zaštićenog svjedoka iz Velike Brijesnice. Ovaj očevidac je, zbog lične i sigurnosti svoje porodice, a vođen svojom savješću, u ponedjeljak oko 21 sat u policiji u Doboju, jer nije vjerovao policiji u Gračanici niti u Doboj-Istoku, dao iskaz o tome šta se sve uistinu događalo u noći 12. jula u kafani u Brijesnici Velikoj. Ova osoba će biti, tvrde Avazovi izvori, krunski svjedok u rasvjetljavanju uzroka smrti mladića Muhameda Vehabovića.

  • U porodici i dalje tvrde da je neshvatljiv odnos istražitelja u ovom slučaju, kad su i policija, postupajući tužilac, pa i ljekar mrtvozornik, uvjeravali porodicu da obdukcija nije potrebna, jer nisu bili vidljivi tragovi nasilja. Sve su ih demantirali nalazi obdukcije, koju su tražili članovi porodice. Da toga nije bilo, danas ne bi bilo ni i istrage, jer bi se sve svelo na to da je mladić pijan pao na glavu i sam se povrijedio. (Avaz)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje