Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rasvijetljen pokušaj ubistva ženske osobe u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

Policijska uprava Tuzla/PS Zapad 3. juna oko 12:45 sati zaprimila je prijavu da se pored magistralnog puta M-18 u mjestu Bosanska poljana u Tuzli, nalazi nepoznata ženska osoba sa povredama u predjelu vrata opasnim po život, nanesenim najvjerovatnije oštrim predmetom.

Na lice mjesta događaja, radi poduzimanja uviđajnih radnji, izašli su službenici Odjeljenja za opći kriminalitet Sektora kriminalističke policije MUP TK-a i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, koji je navedeni događaj okarakterisao kao krivično djelo Ubistvo iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH, a u vezi sa članom 28. istog Zakona (pokušaj).

Operativnim radom na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su došli do saznanja da se u vezu sa počinjenjem istog može dovesti lice M.E., rođen 1987. godine iz Tuzle.

M.E. je priveden u službene prostorije MUP TK-a, gdje je u toku kriminalistička obrada, nakon koje će isti danas, uz Izvještaj biti predat Tužilaštvu TK na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Povrijeđena ženska osoba, E.T., rođena 1979. godine nastanjena na području grada Tuzla, se i dalje nalazi u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla, saopćeno je iz MUP-a TK. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,