Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Raspisana potjernica za Sašom Golubom zbog ubistva Nedžiba Spahića Džibe

Preuzmite sliku

Golub je pobjegao s mjesta događaja i za njim se intenzivno traga

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je i zvanično na svojoj web-stranici objavilo potjernicu za Sašom Golubom.

Prethodno je kantonalno tužilaštvo zvanično zatražilo raspisivanje potjernice i određivanje pritvora za Sašu Goluba iz Sarajeva, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak navečer hicima iz pištolja u bašti kafića „Paper Moon“ na Grbavici ubio Nedžiba Spahića, zvanog Džiba.

Golub je nakon toga pobjegao s mjesta događaja i za njim se intenzivno traga. Naš portal je već ranije objavio da je za Golubom izdata potjernica, što je sada i zvanično potvrđeno.

  • – Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (ubistvo), na štetu N.S. iz Sarajeva, potražuje se lice Saša Golub, rođen 1977. godine, nastanjen u ulici Bosanski put bb, općina Ilijaš.

    Molimo građane da sve informacije koje bi mogle doprinijeti pronalasku pomenutog lica dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na broj 122 ili u najbližoj policijskoj stanici – saopćio je MUP.

    Policija je zbog ovog slučaja ranije privela Seju Hrenovicu (60), koji je on nakon saslušanja u Tužilaštvu pušten i bit će svjedok. On je priveden zbog sumnji da je pomagao Golubu u izvršenju krivičnog djela, piše Avaz.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje