Četvrtak, 24. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Raspisana nagrada: Za informacije o ubici Edinu Gačiću 50.000 KM

Vlada Kantona Sarajevo na jutrošnjoj sjednici donijela je odluku kojom se raspisuje nagrada koja iznosi 50.000 KM za prijavitelja čije informacije dovedu do hapšenja Edina Gačića.

Kako je saopćeno, Vlada KS Zadužila je komesara Uprave policije da hitno, uz prethodne konsultacije s ministricom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija, propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije prijavitelja, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.

Posebno je naglašeno da se ova nagrada isključivo odnosi na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi moglo ugroziti njihovu sigurnost i samu potragu.

Podsjetimo, policija širom Bosne i Hercegovine danima traga za Gačićem, višestrukim ubicom koji je ranije osuđivan zbog brutalnog ubistva saborca, a potom i svoje majke.

Sve sigurnosne agencije su na nogama, a iz policije su ranije uputili upozorenje građanima da je Gačić izuzetno opasna, naoružana i psihički nestabilna osoba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,