Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Raspisana centralna potjernica za Damirom Mehićem Bibijem i Amirom Lisičićem

Preuzmite sliku

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini intezivno tragaju za Damirom Mehićem zvanim Bibi i Amirom Lisičićem, koje je Kantonalni sud Tuzla 14. februara nepravosnažno osudio na dugogodišnje kazne zazvora za ubistvo Emira Džinića, pokušaj ubistva Naila i Amira Hodžića.

Presuda je donesena za oružani obračun koji se ispred objekta Sagittarius u Tuzli dogodio 22. juna 2013. godine i bio kulminacija sukoba dvije kriminalne grupe, koje su predvodili Damir Mehić Bibi i Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac.

– Uprava policije MUP-a TK je, postupajući po naredbi Kantonalnog suda Tuzla od 15. februara 2023. godine, raspisala centralnu potjernicu za Damirom Mehićem zvanim Bibi i Amirom Lisičićem, a vezano za krivična djela po presudi Kantonalnog suda – potvrdila je Adnana Sprečić, glasnogovornica, Uprave policije MUP-a TK.

Podsjetimo, Damir Mehić i Amir Lisičić nisu se pojavili na izricanju presude 14. februara te nisu pronađeni ni na adresama na kojima su prijavljeni, a s obzirom na to da im je određen devetomjesečni pritvor, uslijedilo je raspisivanje potjernice.

Kantonalni sud u Tuzli prvostepeno je osudio Damira Mehića na 17 godina godina i pet mjeseci, Amira Lisičića na 16 godina i 6 mjeseci, Amira Mehića na 11 godina i šest mjeseci, Denisa Rahmanovića na jednu godinu i Merseda Mehanovića na šest mjeseci zatvora.

Damir Mehić zvani Bibi koji je uhapšen na Jahorini nakon petogodišnjeg bjekstva pušten je iz pritvora u feburaru 2020. godine, a u kojem je bio od januara 2018. godine.

Mehiću je do okončanja sudskog postupka bilo zabranjeno napuštanje prebivališta koje ima u Tuzli, oduzete su mu putne isprave i zabranjen mu je izlazak iz Bosne i Hercegovine, a u obavezi je bio da se jednom sedmično javlja Policijskoj upravi Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje