Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ranjen radnik benzinske pumpe ‘Hifa-petrol’

Preuzmite sliku

Radnik benzinske pumpe “Hifa-petrol“ u sarajevskoj opštini Novi Grad čiji su inicijali E.DŽ. teško je povrijeđen usljed upotrebe vatrenog oružja od nepoznatog lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede u potkoljenice desne noge i gdje je zadržan na daljem liječenju.

O ovom događaju policija je obaviještena juče u 2.00 časa, a dolaskom na lice mjesta ustanovljeno je da je nepoznato lice, uz prijetnju pištoljem, prisilio zaposlene na pumpi A.Ć. i E.DŽ. da uđu u prostorije benzinske pumpe, da bi u tom momentu E.DŽ. pružio otpor nepoznatom licu, koje je upotrijebilo vatreno oružje i nanijelo povrede zaposlenom na pumpi.

Nepoznato lice, ne ukravši ništa, pobjeglo je u nepoznatom pravcu.

Ostali događaji:

Nepoznato lice nanijelo je nožem povrede Marokancu čiji su inicijali A.M. u predjelu podlaktice lijeve ruke, kome je ljekarska pomoć ukazana na Klinici za urgentnu medicinu u Sarajevu, nakon čega je zadržan na Klinici za plastičnu hirurgiju na dalje liječenje.

Sarajevska policija obaviještena je sinoć u 21.25 časova da se u ulici Maršala Tita, u centru grada nalazi jedno povrijeđeno lice, a dolaskom na lice mjesta ustanovljeno je da se radi o povrijeđenom Marokancu.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovih krivičnih dijela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Juče popodne policija je uhapsila u opštini Ilidža tri maloljetna lica – jedno od 17 i dva po 16 godina zbog sumnje da su počinili tešku krađu.

Maloljetnici su juče zatečeni da upravljaju automobilom marke “golf“ čija krađa je prijavljena 28. jula.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, uz obavezno poštivanje odredaba Zakona o zaštiti i postupanju djece i maloljetnika u krivičnom postupku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,