Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Radnici pronašli tijelo kolege u jezeru, obdukcijom utvđeno da se utopio

Preuzmite sliku

Kako se saznaje, nesretni muškarac radio je noćnu smjenu a kada je ujutro njegov kolega došao u prvu smjenu nije ga zatekao na radnom mjestu.

Tijelo kolege Dragana V. (46) iz Teslića u lokalnom jezeru pronašli su radnici Termoelektrane u Stanarima.

Nakon obdukcije tijela utvrđeno je da se radnik utopio, javljaju Nezavisne novine.

Kako je saopšteno iz dobojske Policijske uprave, policijskoj stanici Stanari u ponedjeljak je prijavljeno je da su radnici jednog preduzeća u Stanarima prilikom pretraživanja sabirnog jezera pronašli beživotno tijelo njihovog radnika inicijala D.V. iz Teslića.

“Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Policijske stanice Stanari i o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj”, naveli su iz policije.

Kako se saznaje, nesretni muškarac radio je noćnu smjenu a kada je ujutro njegov kolega došao u prvu smjenu nije ga zatekao na radnom mjestu.

“Kolega koji je oko sedam preuzimao smjenu zabrinuo se kada je vidio da ga nema. Nastradali muškarac je inače radio na crpnim pumpama i kontrolisao nivo vode u jezeru površinskih voda na kopu rudnika”, rakao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima kolege su posumnjale da se nešto loše desilo i da je možda upao u jezero te su ga kukama počeli tražiti po vodi.

Nažalost njihove sumnje su se obistinile kada su njegovo tijelo zakačili u vodi pa je o svemu obaviještena policija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,