Ponedjeljak, 22. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Radar se nije gasio: Za 15 dana skoro 10.000 saobraćajnih prekršaja

Na putevima u operativnoj nadležnosti Centra javne bezbjednosti Doboj od 16. do 31. avgusta radarskim sistemom “ramer” evidentirano je 9.716 prekršaja, počinjenih prekoračenjem brzine kretanja vozila.

“Kontrola brzine kretanja vozila radarskim sistemom “ramer 10” vršena je na putevima gdje se, prema analitičkim pokazateljima, najčešće događaju saobraćajne nezgode sa posljedicama po lica”, ističu iz CJB Doboj. Iz CJB-a Doboj apeluju da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Radarski sistem “ramer 10” i po danu i po noći automatski evidentira brzinu kretanja vozila na obje saobraćajne trake, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila. Ovaj radarski sistem ima memoriju na koju policajac ne može uticati, čime se eliminiše mogućnost korupcije. Obavještenje o počinjenom prekršaju bude dostavljeno putem pošte na adresu prebivališta vlasnika vozila. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,