Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Racija u Tuzli: Kontrolisano 19 osoba, zaplijenjena droga

Preuzmite sliku

U sklopu realizacije operativnog plana, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), odnosno Policijske uprave Tuzla – Policijske stanice Centar, proteklog petka su u Tuzli sproveli akciju “Privremeno ograničenje slobode kretanja – raciju” u ugostiteljskom objektu, u kome su kontrolisali prisutnih 19 osoba. Tom prilikom policajci su pronašli određenu količinu droge koju su zaplijenili.

Kako je saopćeno iz MUP-a TK, prilikom kontrole u navedenom objektu osoba N.R. (30) iz Tuzle je od sebe odbacio flašicu u kojoj se nalazilo 27 manjih pvc. paketića i jedan veći paketić u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”.

Dvadesetjednogodišnji A.V. iz Tuzle prilikom kontrole je od sebe odbacio jedan manji paketić od pvc. folije u kome se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis”.

Prilikom kontrole 21-godišnjeg D.I. iz Tuzle, isti je od sebe odbacio jednu manju kutiju u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis”.

“Također, prilkom pretresa u navedenom objektu pronađena je jedna jakna u kojoj su se nalazila četiri paketića od pvc. folije u kojim se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘speed’, dva pvc. paketića u kojem se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘canabis’ i tri odbačene tablete”, saopćeno je iz MUP-a TK.

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti radi vještačenja. Policijski službenici PU Tuzla-PS Centar nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog događaja.

Istog dana policijski službenici PS Gradačac su izvršili “Preventivno-represivnu mjeru ograničenog kretanja na određenom prostoru” u Gradačcu gdje je zatečeno i kontrolisano sedam osoba.

Tom prilikom je kod 23-godišnjeg DŽ.I. pronađeno jedno manje pakovanje od pvc. folije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuana”.

Nakon potrebnih vještačenja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen odgovarajući Izvještaj protiv navedene osobe, a potrebne mjere na dokumentovanju navedenog događaja poduzimaju službenici OKP PU Gradačac. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,