Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Psi koji su sinoć ubili čovjeka u Banja Luci će biti ustrijeljeni, izdat prekršajni nalog za vlasnicu

Preuzmite sliku

Psi rase “azijat”, koji su napali mještane u naselju Pobrđe, nisu bili pelcovani, niti je ograda boksa u kojem su bili smješteni bila dovoljno visoka, radi čega će vlasnici Slobodanki Bojanić biti izdat prekršajni nalog, a psi najvjerovatnije biti ustreljeni, rečeno je danas Srni u Gradskoj upravi Banjaluka.

“Komunalna policija uradila je ono što je u njenom domenu, a ostalo je posao policije. Prekršena je odluka o komunalnom redu, jer ograda boksa koju su psi preskočili nije u skladu sa propisima i morala bi biti viša, a vjerovatno je da će danas psi biti ustrijeljeni”, navode u Gradskoj upravi.

Iz gradske uprave kažu da psi nisu pelcovani. Šezdesetjednogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali M.R. preminuo je u Univerzitetsko kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske nakon što su ga ugrizla dva psa rase “azijat” u banjalučkom naselju Pobrđe, rečeno je Srni u ovoj ustanovi.

Bojanićeva je banjalučkim medijima rekla da je do nesreće došlo kada je prala boks psima. Prema izjavi, u tom trenutku se začuo lavež pasa, koji su preskočili ogradu boksa koja je u visni od metar i po.

Napad se dogodio sinoć oko 21.30 časova u Ulici Žarka Zgonjanina. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje