Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pronađena plantaža marihuane kod Doboja, oduzete veće količine droge

Preuzmite sliku

Dobojska policija jučer je tokom operativne akcije “Plantaža 2022” u mjestu Johovac kod Doboja pronašla zasad indijske konoplje, a oduzeta je i veća količine droge.

Tom prilikom uhapšen je Ž.A.

Kako se navodi u saopćenju Policijske uprave Doboj, u pretresu kuće, pomoćnih objekata, vozila i zemljišne parcele koje koristi uhapšena osoba pronađene su 74 stabljike indijske konoplju dužine od 190 do 286 centimetra.

  • “Pronađene su i oduzete i četiri sasušene biljke koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, ukupne dužine po 90 centimetara, četiri staklene tegle u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na marihuanu ukupne težine od 1.517,1 gram, 1.696 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje”, navodi se u saopćenju.

  • Policija je zaplijenila i dvije plastične vreće u kojima se nalazila sasušena marihuana, ukupne težine od 608,5 grama, staklena tegla u kojoj se nalazilo devet ručno pravljenih džointa i tri vrećice u kojima su se nalazili usitnjeni ostaci marihuane, ukupne težine od 365,2 grama.

    O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,